CloseContact | EDF Luminus multichannel customer lifecycle | CloseContact

EDF Luminus
multichannel customer lifecycle

Luminus image page

Doel:

Het reactiveren van een bestaande Salesforce Marketing Cloud-omgeving en deze dusdanig inrichten dat EDF Luminus en zijn marketeers hier grotendeels zelfstandig in kunnen werken. Zowel op het gebied van content en data als customer journeys.

Klant:

EDF Luminus, eerste challenger op de Belgische energiemarkt, is een belangrijke producent en leverancier van duurzame elektriciteit en energiediensten. Het totaal geïnstalleerd vermogen van EDF Luminus is 2018 MW,  ongeveer 10% van het totaal in België. Onder het merk Luminus verkoopt het bedrijf elektriciteit, gas en energiediensten van de hoogste kwaliteit aan 2 miljoen residentiële en professionele klanten, dat komt neer op een marktaandeel van 20%.

Werkzaamheden:

CloseContact heeft EDF Luminus geholpen met het opnieuw inrichten van zijn data in Salesforce Marketing Cloud, o.a. door middel van de CRM Connector en Contact Builder. Ook hebben we een geheel nieuwe Master Data Layer ontwikkeld. Hierop kunnen marketeers zelf filters bouwen voor hun eigen doelgroepen en campagnes. Daarnaast hebben we alle standaard assets gerealiseerd, zoals e-mail templates in Content Builder, een nieuwe IP-warming en de inrichting van de Business Unit.

De gehele multichannel customer lifecycle (acquisitie t/m winback) is uitgewerkt en ontwikkeld door CloseContact. Dit heeft geresulteerd in 20+ Automations, 20+ multi-channel Journeys (SMS, e-mail, web, print). Daarnaast hebben we 20+ marketeers getraind in het gebruik van de Salesforce Marketing Cloud en gezorgd voor continu support vanuit CloseContact in de dagelijkse praktijk.

Doelgroep:

Prospects, Leads, Opportunities en Customers van EDF Luminus. Deze worden gesegmenteerd benaderd afhankelijk van hun segment en levenscyclusfase. Kijk voor een mooi voorbeeld van de integratie van video in een campagne op de site van StoryTEQ.

Tools en Technieken:

Salesforce Marketing Cloud

Salesforce Sales Cloud

Salesforce Service Cloud

 

  • EDF Luminus
Naar de website →

Comments are closed.